Зелені чаї - багаті вітамінами і корисними речовинами, з високим вмістом кофеїну. Мають неяскравий настій від жовтуватого до зеленого кольору, з яскравим ароматом і насиченим смаком.
Головна особливість виробництва зеленого чаю полягає в технології обробки, при якій не відбувається ферментація чайного листа. Після збору свіжозірвані чайне листя злегка подвяливают на відкритому повітрі.
При цьому в чаї зберігаються лікувальні природні біологічно активні речовини свіжого листя і під час заварювання вони вивільняються в чашку з чаєм.
Заварювати зелений чай рекомендується гарячою водою 60-80 ° С протягом 1-3 хвилин. Зелені чаї, в залежності від сорту, витримують від 2 до 6 заварювань. Після заварювання чайний настій може мати колір від світло-зеленого або золотистого до досить темного і насиченого зеленого, або жовто-зеленого.