Матча
Матча - джерело енергії. Він не тільки стимулює роботу імунітету, але і є прекрасним аналогом загальнозміцнюючих противірусних препаратів. Його регулярне вживання діє на організм профілактично, попереджає виникнення онкологічних захворювань, проблем з серцем і судинами.
Заварювати схожий чай з перетертих листя спочатку пробували в Китаї в VI ст. до нашої ери. Тоді ще не знали, що в майбутньому ця технологія перетвориться в знаменитий напій матча, без якого тепер не обходиться жодна японська чайна церемонія.
Порошкова суміш була завезена в Країну сонця, що сходить з Піднебесної в VIII столітті і відразу стала популярною серед буддійських ченців. Роблячи кілька ковтків, вони готували тіло до медитації і заспокоювали розум.
Щоб отримати більш м'який слабо концентрований напій з невеликою гіркуватістю, необхідно слідувати таким правилам:
· Приготуйте на 70 мл гарячої води (температура - близько 80 градусів) одну ложку порошку.
· Покладіть сухий інгредієнт в ємність (традиційно це глиняна або порцеляновий піала).
· Залийте водою, збиваючи суміш бамбуковим віночком, щоб не утворилося грудочок.
· Готовність напою визначається по утворенню стійкої піни і повної однорідності консистенції.
Для отримання міцного напою збільште кількість порошкового інгредієнта в 2 рази, а обсяг гарячої води зменшіть до 50 мл. В процесі заварювання не збивайте, а злегка перемішайте суміш. Рідина вийде густа і солодкувата, з терпким присмаком