Фруктові суміші
Фруктовий чай являє собою суміш різноманітних фруктів, ягід, квіток без додавання листя чайного куща. Всі фруктові суміші надзвичайно красиві і володіють яскравим і соковитим смаком. При цьому кожна з них по-своєму оригінальна.
Завдяки загальнозміцнюючий і імуностимулюючий властивостями, фруктовий чай рекомендується дітям і людям з ослабленою імунною системою для підтримки здоров'я і гарного настрою.
Рекомендується заварювати фруктові чаї в порцеляновій або іншому посуді, поклавши 1,5-2 чайні ложки на одну чашку.
Фруктовий чай необхідно заварювати не крутим окропом, а злегка остигнула гарячою водою (70-85º С). Якщо взяти окріп, то ефірні масла, що входять до складу фруктів, просто випаруються, і чай буде малоароматним.
Час настоювання фруктового чаю залишає близько 8-10 хвилин. Саме за цей час фрукти вивільняють свій характерний аромат, і напій виходить пахучим і збалансованим. В готовий чай можна додати цукор за смаком.